ACIBADEM HOSPITAL / BAKIRKÖY
All
Categories
PROJECTS /
ACIBADEM HOSPITAL / BAKIRKÖY

The circular form which is the main element of the plan was retained in the way that it was in the former construct of interior architecture; however this circular effect was reflected through organic forms as a detail within the rooms and all other spaces and this effect was finally terminated in a way as to form the main theme of the entrance hall. The use of two tones of color in wood such as light and dark tones were applied as it was planned to highlight the differences of the functions. The use of exaggerated patterns in the wallpapers helped to alleviate the dull effect of the units recurring too much. The materials, especially almost all of the stones, were selected from natural stones Other wooden units were also selected from either natural products or those closest to natural. However, within the medical spaces, industrial products were used due to the technical obligations. The lighting design is considered as a salient factor of difference with an indirect and calming effect.