ACIBADEM HOSPITAL / FULYA
All
Categories
PROJECTS /
ACIBADEM HOSPITAL / FULYA

Since the hospital has an expert implement in the subject of orthopedics other than its general purpose, the central middle column of the entrance was designed as a stylized upright position of a vertebra and with translucent equipment. We tried to cap off the size to design the main stairs of the entrance hall connecting the floors in the shape of a vertebra similar to that of the human protecting the body externally and we applied this vertebra design as a sculptural cover, like a curtain in the 3rd dimension. Wİth the spine of the vertebra, we aimed to remind the importance of column rather than the radial furnishing materials on the floor. We preferred to use acoustic materials on the thin wooden lines of entire walls of the entrance halls so that we could create a warm and quiet environment. We tried to render that the continuity of the impressions of the entrance hall should be felt in the entire entrance hall. We finished the project in the way that all the know-how pertaining to the last hospitals of the group could be observed in this hospital after it was examined through the latest trends and experiences. The radial architecture and interior architecture of the patient floors were executed with the touch of colors and materials so that the hospital corridor could be rendered as an elegant and warm residence far from an ordinary one. The same effect was tried to be retained in the sports entrance excluding the main entrance. The general lighting was applied by planning to use vinyl tension rods, concealed lightingand special armatures in order to remove the calm and glaring effect.